Ik ben werknemer

Ben je werkzaam in de Metaal en Techniek? Dan kan je vanaf 1 juli 2019 een recht op een aanvulling krijgen als de WW-uitkering eindigt. Samen met je collega’s neem je vanaf die datum deel aan een aanvullende cao die regelt dat je een aanvullende uitkering ontvangt als je werkloos wordt en je wettelijke WW-uitkering stopt.

Wil je zien of en op hoeveel aanvulling je recht hebt? Kijk dan op de pagina Metaal en Techniek op WWplus.nl.  Daar vind je ook informatie over wanneer en de manier waarop je de uitkering aan kunt vragen.

De premie voor deze regeling is 0,2% van je salaris voor 2022.   Je werkgever houdt de premie automatisch in.
(Voor de periode 1 juli 2022 tot en met 31 december 2024 is de premie op 0% vastgesteld.)

 

Waarom is deze aanvulling?

In 2016 heeft de overheid de opbouw en de duur van de WW-uitkeringen aangepast naar 24 maanden, mensen hebben daardoor minder lang recht op een WW-uitkering. Deze aanvulling zorgt ervoor dat mensen nadat hun WW-uitkering is afgelopen, nog maximaal 14 maanden recht hebben op een aanvullende uitkering. De werkgevers en vakbonden in de Metaal en Techniek hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat deze regeling er is waarmee de totale uitkeringsduur wordt verlengd naar maximaal 38 maanden.

 

Vanaf welk moment wordt gerepareerd?

De regeling gaat in op 1 juli 2019 en geldt voor mensen die vanaf 2 juli 2019 werkloos worden. Als je langer werkloos blijft dan dat je een WW-uitkering ontvangt, kun je de aanvullende uitkering aanvragen. Mocht blijken dat er te veel aanvragen komen en er te weinig geld in kas is, dan kan in het uiterste geval de aanvullende uitkering worden verlaagd en toekomstige uitkeringen worden stopgezet.

 

Hoe vraag ik een uitkering aan?

Op WWplus.nl kun je terecht voor meer informatie en het aanvragen van de uitkering. Je kunt de aanvullende uitkering één maand voor het einde van je WW-uitkering aanvragen. Je vindt op deze website ook veel gestelde vragen en antwoorden.

 

 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

Contact

Postadres

  • Postbus 93235
  • 2509 AE Den Haag